★★★★★

4,2 stjerner på Trustpilot

2 dages introduktion til metakognitiv terapi v Pia Callesen/ MCT-I Certificeret Psykolog Louise Holm

Metakognitiv terapi er en helt ny retning indenfor psykologien der på kort tid hjælper folk til at afhjælpe psykiske lidelser som f.eks. angst, depression, PTSD og OCD. Metoden er også meget velegnet til at forebygge, at personer der står overfor en hård og udfordrende periode i deres liv, kan undgå at blive ramt af stress eller depression.

Terapien bygger på forskningen omkring et bestemt opmærksomhedssyndrom (Det kognitive opmærksomgedssyndrom – CAS som består af bekymringer, grublerier og uhensigtsmæssige mestringsstrategier. CAS menes af være den primære årsag til psykiske lidelser og forskningen viser at klienter får kontrol over CAS på ca. 8-12 timers metakognitiv terapi

2 dages intro-dagene henvender sig til alle fagpersoner som læger, psykologer, psykoterapeuter og andre som ønsker introdukton til en ny metode indenfor psykologien. 

Datoer

27. – 28. november 2024 

 

Begge dage kl. 9:00-15:30

Udbytte af kurset

Kurset er en intensiv introduktion til Metakognitiv terapi. Du vil blive præsenteret for teori, øvelser og video-demonstrationer, så du får et godt indblik i hvordan du kan bruge metoden i din hverdag og med den målgruppe du arbejder med. Herudover introduceres forskellige cases, skemaer og modeller. 

For at kunne den Metakognitive metode på højt niveau kræves vedvarende supervision og/eller deltagelse på den officielle MCT-I certificerings-uddannelsen hos Hans Nordahl og metodens grundlægger Adrian Wells.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte CEKTOS på tlf. 25 94 04 21 eller mikkel.otzen@cektos.dk

Underviser på dag 1 og dag 2 er psykolog Louise Holm.

Hun har specialiseret sig i metakognitiv terapi og har erfaring med både individuelle forløb, gruppeforløb, samt supervision af professionelle. Derudover varetager Louise undervisningsopgaver på CEKTOS 4-årige psykoterapeut uddannelse.

Sted

CEKTOS
Toldbodgade 2B, 1. tv.
7700 Thisted

Din tryghed

Vi er medlem af​

Tilmeld kursus via formularen

Sted

CEKTOS
Toldbodgade 2B, 1. tv.
7700 Thisted

Find vej til arrangementet

Vores anmeldelser

Vi har 4,2 stjerner ud af 5,0

★★★★★

Baseret på +77 anmeldelser

Du accepterer nedenstående betingelser ved tilmelding:

SAMTYKKEERKLÆRING:
Med min tilmelding giver jeg samtykke til, at CEKTOS, kan indsamle og må behandle personfølsomme oplysninger om mig. Herunder mit navn, cpr-nummer, kontaktoplysninger og besvarelse af diverse spørgeskemaer.

Dette gælder i forbindelse med kurser og/eller behandlinger i klinikken og journalføring, samt den lovpligtige opbevaring af mine oplysninger.

CEKTOS kan indhente personfølsomme oplysninger til internt brug i klinikken i henhold til ovenstående punkter, CEKTOS vil ikke nødvendigvis benytte sig af alle punkterne, men have mulighed herfor.

Jeg har pligt til at tage kontakt til CEKTOS, hvis der skulle opstå nogle ændringer i form af navn, adresse, telefonnummer og mailadresse.

Jeg er klar over, at jeg kan rette, slette, ændre, blokere eller begrænse mine personfølsomme data og jeg er bekendt med at CEKTOS skal føre og opbevare min patientjournal ifølge sundhedsloven1i mindst 5 år. Denne journal kan jeg få indsigt i, men jeg kan ikke få foretaget ændringer heri.

Jeg er indforstået med, at mit samtykke er en forudsætning for at kunne deltage på forløbet.

Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke til indhentning / videregivelse af oplysninger, jf. Persondatalovens §38.

Program for kursus

Dag 1:  

Kl. 9.00-12.00 Velkommen. Vi møder hinanden og deltagerne bliver introduceret til metakognitiv teori og terapi og øver at lave en metakognitiv sagsformulering og socialisering til modellen på hinanden efter video demonstration. I metakognitiv terapi er det for meget tankehåndtering (The cognitive attentional syndrome – CAS) der er årsag til psykisk mistrivsel og diagnoser.

Kl. 12.00-12:45 frokost

Kl. 12.45-15.30 Deltagerne får herefter viden om hvordan de kan introducere en ny måde at håndtere tanker på ved navn afkoblet opmærksomhed, således at tanker og følelser disse kan få fred til selvregulering. Sidst på dagen får deltagerne redskaber til at genopdage egenkontrollen overfor CAS, så de selv kan bestemme hvor meget tid de ønsker at bruge på negative tanker og følelser.

Dag 2:

Kl. 9.00-12.00 Deltagerne arbejder videre på at hjælpe patienter til at genopdage egenkontrollen overfor CAS. Herudover udfordres farlighedsoverbevisninger om tanker eller CAS.

kl 12.00-12:45 Frokost

Kl. 12.45-15.30 Deltagerne får et nyt syn på ubehagelige tanker og stærke følelser og lærer at tanker, følelser og adfærd ikke behøver at følges ad. Herefter udfordres eventuelle antagelser om at CAS skulle være farlig og overtænkningens nytteværdi og sidst på dagen laves en ny plan for tilbagefaldsforebyggelse. Afslutningsvis opsamles indholdet af dagene og deltagerne laver en plan for at implementere det lærte i deres hverdag.

Kontakt os